Ο συνδυασμός σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και ξύσμα πορτοκαλιού ανεβάζουν αυτό το απλό γλυκό σε άλλο επίπεδο!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
• 3 μπανάνες
• 2 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
• 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το μωσαϊκό
• 600 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
• 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 200 γρ. μπισκότα digestive
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Πώς το κάνουμε:
1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και αφού τις κόψουμε σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το λιώσιμο της σοκολάτας.
2. Σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τη γλυκόζη και αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά. Αφού λιώσει, την ανακατεύουμε να γίνει λεία και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και τις καραμελωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
4. Βάζουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα (να εξέχει) και αδειάζουμε το μείγμα ισιώνοντας το με τη σπάτουλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση όλο το βράδυ.
5. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μπανάνες δεν θέλουμε να είναι πολύ ώριμες.
Πηγή : www.sintagespareas.gr