Τι χρειαζόμαστε:
• 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (η κλασική που φτιάχνεται με το ζεστό γάλα)
• 660 ml γάλα
• 5-6 κουταλιές ζάχαρη
• 5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
1. Φτιάχνετε την κρέμα με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, με το γάλα και την απλή ζάχαρη..
2. Ρίχνετε σε τηγάνι (αντικολλητικό καλύτερα) 5-6 κουταλιές καστανή ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και το βάζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι μέχρι να καραμελώσει.
3. Ρίχνετε τότε 4-5 κουταλιές από την κρέμα μέσα στο τηγάνι και το ανακατεύετε με την καραμέλα και περιμένετε να παρει μια-δύο βράσεις.Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε προσεκτικά την υπόλοιπη κρέμα να μην ανακατευτεί με την κρέμα στον πάτο του τηγανιού.
4. Αφήνετε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.Δεν είναι κρέμα καραμελέ αλλά μοιάζει πολύ σε γεύση και γίνεται πολύ εύκολα. Καλή επιτυχία!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ