Κυριακή : Ρολάκια κιμά κοκκινιστά γεμιστά με αυγά

Τι χρειαζόμαστε: Υλικά για τα ρολάκια: • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο • 300 γρ. κιμά χοιρινό • 2 αυγά • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό...

9440-rolakia-gemista-me-ayga-kokkinista-by-fountoukitsaΤι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τα ρολάκια:

• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

• 300 γρ. κιμά χοιρινό

• 2 αυγά
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
• 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
• αλάτι, πιπέρι
• 5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
• 5-10 αυγά βραστά σφικτά
Υλικά για τη σάλτσα:
• 2 κούπες ψιλοκομένη ντομάτα (κονκασε)
• 2 φύλλα δάφνης
• 4-5 κόκκους μπαχάρι
• 2 γαρίφαλα
• 1 ξυλάκι κανέλα

Πώς το κάνουμε:
1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά.
2. Ρίχνουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό ή τo δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά.
3. Ζυμώνουμε το μίγμα, να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
4. Αφήνουμε για 10` το μείγμα να δέσουν τα αρώματα του.
5. Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 μπάλες
6. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πατάμε κάθε μπαλίτσα κιμά, να πλατύνει και να σχηματίσει παραλληλόγραμμο
7. Καθαρίζουμε κι αραδιάζουμε 2 από τα βρασμένα αυγά κατά μήκος στο κέντρο του παραλληλόγραμμου. (βάζουμε 2 αυγά για κάθε ρολάκι),
8. Κλείνουμε τον κιμά τυλίγοντας μέσα τα αυγά και σχηματίζοντας ρολό (κάνουμε 5 ρολακια για να χωρέσουν στην κατσαρόλα)
9. Πατάμε τα ρολά γύρω γύρω με τις παλάμες μας, να κλείσουν καλά κι τα αλευρώνουμε.
10. Βάζουμε 4 κουταλιές βούτυρο ή λάδι σε ρηχή πλατιά κατσαρόλα, να ζεσταθεί.
11. Σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα ρολά, ώσπου να ροδίσουν απ`όλες τις μεριές.
12. Ρίχνουμε την ψιλοκομένη ντομάτα (κονκασε), τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι και τα γαρίφαλα και την κανέλλα και σιγοβράζουμε τα ρολά, ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.
13. Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό στη σάλτσα για περισσότερη γεύση.

Πηγή : www.sintagespareas.gr

Categories
All
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY