Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό πατάτες
• 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα
• 1 κρεμύδι μεγάλο
• καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
• 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το κιμά
• 1 μικρή σάλτσα πουμαρό ή 2-3 τομάτες τριμένες
• τριμένο κεφαλοτύρι
• μπεσαμέλ
Πώς το κάνουμε:
1. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 1 εκατοστού και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε σε ενα ταψάκι στρόγγυλο.
2. Για το κιμα: Σωτάρουμε το κρεμύδι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα, μετα ρίχνουμε το κιμά και μετά τις τομάτες ή τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι κανέλα και αφού τραβίξουν τα υγρά τον απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω από τις πατάτες.
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες, την απλώνουμε πάνω στο κιμά και τέλος ρίχνουμε το τριμένο κεφαλοτύρι.
4. Ψήνουμε στούς 180 για 45-1 ωρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κύριο μυστικό είναι φυσικά η κανέλα, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιηθή με μέτρο γιατί στο φαγητό είναι έντονη η γέυση.
Τρώγεται λίγο ζεστό εως και κρύο.
Προσοχή να κρατήσει λίγα υγρά.
Πηγή : www.sintagespareas.gr