Τι χρειαζόμαστε:
2 ποτήρια φακές
½ ποτήρι ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
Φουσκώνουμε τις φακές για 3 ώρες περίπου.
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μετά αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο αφήνοντας τις φακές να πάρουν βράση πάλι.
Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κομμένο κρεμμύδι μαζί με το το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Πηγή : www.sintagespareas.gr
Categories
All