Μ Τρίτη : Σουβλάκια λαχανικών στο γκριλ με σως

Τι χρειαζόμαστε: Για τα Σουβλάκια: 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες 4 κολοκύθια μέτρια 12 λευκά μανιτάρια μέτρια 1 ντομάτα σφιχτή – όχι ώριμη 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά...

3Τι χρειαζόμαστε:

Για τα Σουβλάκια:

2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες

4 κολοκύθια μέτρια
12 λευκά μανιτάρια μέτρια
1 ντομάτα σφιχτή – όχι ώριμη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά τ. Φλωρίνης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
χυμό μισού λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
1 ιδέα κύμινο τριμμένο
αλάτι χονδρό
12 μεταλλικά σουβλάκια ή
12 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα 15΄ σε νερό
Για τη σως:
1 γιαούρτι 2% 200 γρ.
1 σκελίδα σκόρδο – χωρίς την πράσινη ουρίτσα
1/4 κόκκινη πιπεριά τ. Φλωρίνης
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 κ.γ. μουστάρδα κοινή
1 κ.γ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
1 ιδέα κύμινο τριμμένο
αλατάκι

Πώς το κάνουμε:
Σουβλάκια:
Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε μελιτζάνες και κολοκύθια σε χονδρές φέτες -να στέκουν στα σουβλάκια επάνω- και αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι και ξεχωρίζουμε τους χιτώνες.
Κόβουμε και ξεσποριάζουμε την τομάτα και κόβουμε 12 κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε άκοπα.
Κόβουμε και βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε 12 κομμάτια.
Όταν ιδρώσουν οι χυμοί μελιτζάνας και κολοκυθιού από το αλάτι, ξεπλένουμε γρήγορα με νερό.
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα κομμένα λαχανικά και ρίχνουμε από πάνω λάδι, ξίδι, ρίγανη, λεμόνι, αλάτι και κύμινο.
Αφήνουμε να μαριναριστούν μισή ώρα τουλάχιστον.
Περνάμε τα λαχανικά εναλλάξ στα σουβλάκια και ανάβουμε το γκριλλ ή τη θράκα.
Ψήνουμε 15΄-20΄ από κάθε πλευρά αλείβοντας περιοδικά με τη μαρινάδα που περίσεψε.
Σερβίρουμε με λεμόνι και τη σώς.
Σως:
Βάζουμε σκόρδο και γιαούρι στο μούλτι και χτυπάμε να λιώσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ελάχιστα ώστε η πιπεριά και ο δυόσμος να φαίνονται.
Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Πηγή : www.sintagespareas.gr

Categories
All

RELATED BY