Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό γαύρος
• 1 φλ λάδι
• 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
• φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
• 1 πράσινη πιπεριά (χονδροκομένη)
• 1/2 ματσάκι μαιντανό (ψιλοκομμένο)
• 1φλ του καφέ ρύζι προαιρετικα
Πώς το κάνουμε:
1) Αφαιρούμε με τα χέρια μας το κεφάλι και τα εντόσθια από τα ψαράκια. Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψί και απλώνουμε τα φετάκια από το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό
2) Ψήνω αυτό το μείγμα στους 180 για περίπου 20′
3) Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε 1 φλ του καφέ ρυζάκι(που το έχουμε ξεπλύνει). Αραδιάζουμε με σειρά μέσα στο ταψί τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη, ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο
4) και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή : www.sintagespareas.gr