Τι χρειαζόμαστε:
1 φιλέτο κοτόπουλου
1 κ.γ. κάρυ – αλάτι
πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο για περισσότερο άρωμα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 φλ. τσ. κομπόστα ανανά κομμένο σε κύβους
2-3 κ.σ. ηλιέλαιο (εναλλακτικά οποιοδήποτε σπορέλαιο)
250 ml γάλα καρύδας
3-4 κ.σ. από το ζουμί του ανανά
1 κούπα ρύζι basmati (άβραστο)
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (εναλλακτικά σε κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατέβουμε.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το γάλα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τον ανανά και το ζουμί που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με το ρύζι.
Πηγή : www.sintagespareas.gr