Τι χρειαζόμαστε:
· 1 κιλό στήθος γαλοπούλας φιλέτο
· 1 κιλό φασολάκια
· 2 κρεμμύδια
· 1-2 σκελίδες σκόρδο
· 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
· 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί
· 2-3 ώριμες τομάτες ή 250-300 γρ. τοματοχυμό χάρτινο
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κ.σ. αλάτι
· 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν
· 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
· 1 λίτρο ζεστό νερό
Πώς το κάνουμε:
1) Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το φιλέτο. Το κόβουμε σε 8 μερίδες και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα και να θωρακίσει τούς χυμούς του. Το σβήνουμε με το μισό κρασί.
2) Το μεταφέρουμε μαζί με τους χυμούς του σε κατσαρόλα που πρώτα την έχουμε ζεστάνει και αφού προσθέσουμε το βραστό νερό αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά (1/3) για 45-50 λεπτά περίπου.
3) Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
4) Μόλις βράσει το κρέας, το αφαιρούμε σε μία πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
5) Στο ίδιο τηγάνι πού σοτάραμε το κρέας και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τώρα τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά να γυαλίσουν και αμέσως μετά το σκόρδο. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
6) Ρίχνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας.
7) Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φασολάκια.
8) Προσθέτουμε και τον χυμό τομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε ένταση (1/3) για άλλα 45 λεπτά.
9) Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό να είναι έτοιμος.
10) Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ανακατεύουμε ελαφρά.
11) Ρίχνουμε και τον μαϊντανό και ανεβάζουμε την ένταση στα 2/3 περίπου χωρίς καπάκι.
12) Αφήνουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν τα φασολάκια.
Πηγή : www.sintagespareas.gr