Τι χρειαζόμαστε:
Για τα μπιφτέκια:
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
λίγο μαϊντανό
2 καρότα
4 κ.σ. μανιτάρια
λίγο άνιθο
1 πιπεριά
3 φρυγανιές
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το ριζότο:
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιου κραθαράκι μέτριο
1 ½ φλ τσαγιού κίτρινο ρύζι
2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. αρακάς
1 πιπεριά
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον μαιντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα μανιτάρια.
Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και αλέθουμε τις φρυγανιές.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι , τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη.
Ετοιμάζουμε το ριζότο: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζουμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ρύζι. Τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χαμηλωνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πιεί όλο το νερό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να εξατμισθούν τα υγρά του.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το ρυζότο!!
Πηγή : www.sintagespareas.gr