Τι χρειαζόμαστε:
• 12 φτερούγες κοτόπουλο
• 1 αυγό
• περίπου 40ml συμπυκνωμένο γάλα ( ή και φρέσκο)
• 5 κουταλιές αλεύρι
• 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
• περίπου 250 gr γαλέτα
• αλάτι, πιπέρι (όσο θέλετε)
Πώς το κάνουμε:
1. Παίρνουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στις κλειδώσεις και πετάμε την άκρη της φτερούγας που δεν έχει κρέας.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα.
3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Και σε ένα τρίτο μπολ έχουμε τη γαλέτα.
5. Έπειτα παίρνουμε ένα κομμάτι φτερούγας το βουτάμε στο αυγό με το γάλα για να το μουσκέψουμε, μετά το ρολάρουμε στο αλεύρι και στο τέλος το πιέζουμε καλά μέσα στη γαλέτα ώστε να κολλήσει στο κοτόπουλο. (όπως κάνουμε στα σνίτσελ!)
6. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα κομμάτια.
7. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. (χωρίς λάδι ή βούτυρο, θα ψηθούν στα υγρά της φτερουγας!)
8. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220°C.
9. Ψήνουμε τις φτερούγες για 10-15 λεπτά από τη μία πλευρα και μετά άλλα 10-15 λεπτά από την άλλη πλευρά.
10. Σερβίρονται ζεστά!
Καλη σας όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κάποιος θέλει από chickenwings να τα κάνει hotwings μπορεί πολύ απλά να αντικαταστήσει τη γλυκιά πάπρικα με καυτερή!
Πηγή : www.sintagespareas.gr