Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Συνολικός χρόνος: 15 minutes
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 350
Υλικά
200 γρ. φασολάκια βρασμένα
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
4 φύλλα μαρούλι
2 φλιτζ. ρόκα
100 γρ. τόνο κονσέρβα
4-5 αντσούγιες σε φιλέτο
2 αυγά βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
· Καθαρίζουμε καλά το μαρούλι και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, τις ντομάτες και τα φασολάκια.
· Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας.
· Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κάπαρη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο τέλος, καθώς η κάπαρη έχει δώσει ήδη αλμυρή γεύση στη σάλτσα.
· Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.