Τι χρειαζόμαστε:
· 3 ώριμες μπανάνες
· 350 γρ. κουβερτούρα
Σιρόπι:
· 100 γρ. νερό
· 50 γρ ζάχαρη
Κέικ:
· 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 200 γρ ζάχαρη
· 4 αυγά
· 1 βανίλια
· 1κγ baking powder
· 1 πρέζα αλάτι
· 14 καλαμάκια για σουβλάκι
Πώς το κάνουμε:
1. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
2. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο mixer μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, αλάτι, baking powder και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στο πρώτο μαζί με την βανίλια και ανακατεύουμε.
5. Βουτυροαλευρώνουμε ενα ταψι 21-23 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 20′-25′ στους 180c αέρα.
6. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κύβους. Τους μισούς τους βάζουμε σε ένα μπολ.
7. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω απο τους μισούς κύβους.
8. Σε μπέν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα και την αδειάζουμε σε ένα μπόλ.
9. Βγάζουμε τις μπανάνες απο το ψυγείο και περνάμε την πρώτη ροδέλα απο 2 καλαμάκια, βουταμε στη σοκολάτα.
10. Απο πάνω ένα κομμάτι σιροπιασμένου κέικ, μετά άλλη μια μπανάνα και τέλος ένα κομμάτι ασιρόπιαστου κέικ.
11. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
12. Αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια λαδόκολλα ή στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μπανάνες καλό θα είναι να είναι ώριμες γιατί έχουν πιο έντονη γεύση.
Πηγή: www.sintagespareas.gr