Μπακαλιάρος με κουρκούτι… στο φούρνο!!

Χωρίς λάδια και μυρωδιές...
στο φούρνο

Υλικά
1 Μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος (κομμένος σε κομμάτια)
Για το Κουρκούτι:
1 κουτάκι μπύρα
400-500 γρ Αλεύρι
1 κγ Μπέικιν πάουντερ
1 κγ πιπέρι μαύρο
2 κσ ελαιόλαδο
Ελαιολαδο για το τελος
Αλάτι δεν χρειάζεται..έχει μπόλικο ο μπακαλιάρος

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι..ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε την μπύρα σιγα σιγα..μέχρις ότου έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό..Ούτε πολύ σφιχτό..

Βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού και κρατάμε λίγη ώρα το ψάρι πανω από το μπολ να φύγει ο περιττός χυλός…

Στρώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα όλα τα κομμάτια μας

Ραντίζουμε με λιγο ελαιόλαδο ακόμη..

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα !!!

Το Κουρκούτι αυτό..με λίγο αλάτι μέσα..μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε λαχανικά…κολοκυθάκια κατά προτίμηση..!

Πηγή: https://cookpad.com/

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY