Κάποιοι σημερινοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις σε σήματα από τα πιο μακρινά σημεία του σύμπαντος που υποδηλώνουν ότι έχει διαταραχθεί από ένα άλλο απίστευτα διαφορετικό σύμπαν. Σύμφωνα με τους ερευνητές:
Ο Δρ. Ranga-Ram Chary εξέτασε το θόρυβο και τα υπόλοιπα σήματα στο κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο που απομένει από το Big Bang και βρήκε διάσπαρτα φωτεινά σημεία, τα οποία πιστεύει ότι μπορεί να είναι σήματα ενός άλλου κόσμου που προσκρούει δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Σύμφωνα με ορισμένες κοσμολογικές θεωρίες, θα πρέπει να είναι δυνατές συγκρούσεις εναλλακτικών συμπάντων. Οι θεωρίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν μας είναι σαν μια φούσκα μεταξύ πολλών.
Μόλις σε ένα σύμπαν αρχίσει το Big Bang, ποτέ δεν σταματά να επεκτείνεται. Αυτό ισχύει για όλα τα σύμπαντα. Επομένως, έχει νόημα να περιορίζονταν περιοδικά μεταξύ τους. Ο Δρ. Chary πιστεύει ότι το σήμα που έλαβε έδειξε ότι αυτό το άλλο σύμπαν είναι εξαιρετικά διαφορετικό από το δικό μας. Λέει ότι θα μπορούσε να έχει μια αναλογία υποατομικών σωματιδίων που ονομάζονται φωτογραφίες και βαρυόνια που είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερα από ό, τι στο σύμπαν μας.

Ο Δρ. Chary εξηγεί: “Η λεπτή ρύθμιση παραμέτρων στο πρώιμο σύμπαν που απαιτείται για την αναπαραγωγή του σημερινού μας σύμπαντος υποδηλώνει ότι το σύμπαν μας μπορεί απλά να είναι μια περιοχή μέσα σε μια υπερβολικά φουσκωμένη υπερ-περιοχή.
Πολλές άλλες περιοχές εκτός του παρατηρούμενου μας σύμπαντος θα υπήρχαν με κάθε τέτοια περιοχή που διέπεται από ένα διαφορετικό σύνολο φυσικών παραμέτρων από εκείνες που έχουμε μετρήσει για το σύμπαν μας “.
Θα πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή κάποιων πολύ ενδιαφερόντων ανακαλύψεων.
Η θεωρία των παράλληλων συμπάντων:
Το Πολυσύμπαν (ή Μετασύμπαν) είναι το υποθετικό σύνολο των άπειρων ή πεπερασμένων δυνατών Συμπάντων (που περιέχει και το ιστορικό σύμπαν όπου βιώνουμε) που περιλαμβάνει όλα όσα υπάρχουν και όλα όσα θα μπορούσαν να υπάρχουν: τα σύνολα του διαστήματος, του χρόνου, της ύλης και της ενέργειας, καθώς και τους φυσικούς νόμους και σταθερές που τα περιγράφουν. Τα διάφορα σύμπαντα μέσα στο πολυσύμπαν συχνά ονομάζονται και παράλληλα σύμπαντα.
Η δομή του πολυσύμπαντος, η φύση του κάθε σύμπαντος μέσα του και οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων συστατικών σύμπαντων, εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη υπόθεση που έθεσε το πολυσύμπαν. Έχουν υποτεθεί πολλαπλά σύμπαντα στην κοσμολογία, τη φυσική, την αστρονομία, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τη μυθολογία, και ιδίως στην επιστημονική φαντασία και γενικά τη φαντασία. Σε αυτά τα πλαίσια, τα παράλληλα σύμπαντα παίρνουν μεταξύ άλλων και ονομασίες όπως “εναλλακτικά συμπάντα”, “κβαντικά σύμπαντα”, “παράλληλες διαστάσεις”, “παράλληλοι κόσμοι”, “εναλλακτικές πραγματικότητες”, “εναλλακτικά χρονοδιαγράμματα” και “πλάνα διαστάσεων”. Ο όρος «Πολυσύμπαν» επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό φιλόσοφο και ψυχολόγο Γουΐλιαμ Τζέιμς σε ένα διαφορετικό όμως πλαίσιο.
Για το Web Music Radio,
Πάνος Ζούνης