Αγαπάμε ρεβύθια, λατρεύουμε και τις μελιτζάνες, γιατί να μην τα σμίξουμε και να δούμε το αποτέλεσμα??
Υλικά (4 μερίδες)
450 gr. ρεβύθια
2 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο (250 ml.)
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
3 κ.σ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος ( 2,30 ώρες χωρίς το φούσκωμα)
1 – Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον πολυκόπτη, ή όπου αλλού θέλουμε. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο από το λάδι της κούπας ρίχνουμε τα κρεμμύδια, στη συνέχεια τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και επειδή οι μελιτζάνες τραβάνε λάδι προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο λάδι.
2 – Όταν κρίνουμε ότι μελιτζάνες είναι ψημένες ή τηγανισμένες, τις βγάζουμε και τις κρατάμε σε ένα πιάτο. Εν τω μεταξύ τα ρεβύθια τα είχαμε φουσκώσει από την προηγούμενη, τα ξεφλουδίσαμε το πρωί και τα έχουμε και αυτά έτοιμα σχεδόν βρασμένα. Εγώ τα έβρασα εκεί 20 λεπτά στην χύτρα ταχύτητος.
Παίρνω λοιπόν ένα πυρέξ, αδειάζω μέσα τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια της σάλτσα, και προσθέτω και τα βρασμένα ρεβύθια.
3 – Ρίχνω όλα τα μπαχαρικά, λίγο από το μαϊδανό και τα σκόρδα, θα ανακατεύω, συμπληρώνω μέσα το λάδι που έχει περισσέψει στην κούπα ρίχνω και μία κούπα νερό και τα βάζω στο φούρνο στους 190°, αντιστάσεις από κάτω και αέρα από πάνω.
4 – Πρέπει σας πω πως ήταν μία πανδαισία χρωμάτων όταν μπήκε στο φούρνο, το άφησα περίπου μιάμιση ώρα, και βγήκε το αριστούργημα!!! Πρόσθεσα από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr/