Καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια!!

Μια διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. ...
Καλαμαράκια

Υλικά
750 γραμμάρια καλαμαράκια σε ροδέλες
500 γραμμάρια σπαγγέτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
60 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Πως φτιάχνεται

Βάζεις τα καλαμαράκια σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά σκεπασμένα και αφήνεις μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζεις το λάδι και σωτάρεις το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι, ώσπου να μαραθούν.
Προσθέτεις τα καλαμαράκια και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα.
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βάση των οδηγιών της συσκευασίας.
Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα βάζεις σε μια πιατέλα.
Περιχύνεις με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλεις.
Συγχαρητήρια τα καλαμαρακια κοκκινιστα με μακαρονια είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

Tips

Μπορείς να γαρνίρεις τη μακαρονάδα σου με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Categories
Μαγειρικη

RELATED BY