Λαχανάκια Βρυξελλών με κολοκυθάκια χυμό πορτοκαλιού, κρέμα γαλακτος ή τυρί ρικότα

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!...
Συνταγή

Τρώγονται ως κυρίως πιάτο και συνοδεύονται άριστα με πιλάφι. Η ρικότα μπορεί να αντικατασταθεί με μασκαρπονε η ενα άλλο τυρί κρεμμα της επιλογής σας.

Υλικά (1 ώρα 30 λεπτά – 3 με 4 μερίδες)
500 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανακια
1 μεγαλο η 2 μετρια πράσινα κολοκυθάκια
2 καρότα
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό και 2 σκελιδες σκόρδου
4 φέτες ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα προαιρετικά
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι και λίγο ξύσμα του
2 κγ βεγκετα η 1 κύβο λαχανικων
Αλάτι πιπέρι πάπρικα όσο σας αρέσει
250 ml κρεμμα γάλακτος 15%λιπαρα η 200 γρ ρικότα διαλυμένη σε 100 ml γάλα
Λίγο Ψιλοκομμένο φρέσκο μαιδανο η αποξηραμένο για το τέλος
Τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικα
5 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο (όσο κρίνετε )

Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανάκια αν είναι φρέσκα και τα αφήνουμε λιγο να σταθούν μέσα σε ξυδονερο διατηρούν χρώμα και απολυμαινονται
Βήμα 2
Πλένουμε τα καρότα τα κόβουμε σε ροδελες
Βήμα 3
Ξεπλένουμε τα λαχανάκια και μαζί με τα καρότα τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα βράζουμε γύρω στα 20 λεπτά θέλουμε να είναι αλντεντε Αν θέλετε ένα μέρος από το κλοκυθακι το κόβετε μπαστουνακια και το βράζετε και αυτό όχι όμως από την αρχή
Βήμα 4
Σωταρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και την γαλοπουλα όταν γυολισουν καλά σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού που έχουμε διαλύσει την βεγκετα προσθέτουμε και το ξύσμα
Βήμα 5
Στο ενδιάμεσο έχουν βράσει τα λαχανάκια κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού τα κρυώνουμε με λίγο νερό μαζί με τα καρότα και κόβουμε τα λαχανάκια στα 2 η στα 4 τα πιο μεγάλα τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα σωταρισμενα και ανακατεύουμε προσεκτικα
Βήμα 6
Προσθέτουμε λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε και αφού παρόν μια βραση αλατοπιπερωνουμε δοκιμάζοντας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κσι σε 5 λεπτά σβήνουμε την εστία
Βήμα 7
Αν επιλέξουμε το τυρί κρέμα το διαλύουμε στο γάλα και το προσθέτουμε στο φαγητό μας ανακατεύοντας προσεκτικά και πάλι σε 4 με 5 λεπτά σβήνουμε το ματι
Βήμα 8
Προσθέτουμε την πάπρικα αν θέλουμε και καπνιστή του πάει πολύ καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε σκεπασμένο πάνω στο σβησμένο μάτι γύρω στο πεντάλεπτο. Τελευταία πινελιά λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr/

Categories
Μαγειρικη