Μοσχαράκι στη γάστρα μαύρη μπύρα δαμάσκηνα & κάστανα 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!...
FOOD

Υλικά (6 μερίδες)

1,5 _2 κιλά μοσχάρι χτένι ή ελιά κομμένο σε μερίδες
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ροδέλες
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 _2 κουταλιές σουπας τζιντζερ τριμμένο
500 γρ μαύρη μπύρα fix
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας
2 δάφνες
4 _6 μπαχαρικά
4 κλαδάκια θυμάρι
κάστανα βρασμένα 250 γραμμάρια έτοιμα
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος (4 ώρες)

1 – Σε ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε λιγο ελαιόλαδο προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε τα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

2 – Ταυτοχρονα ακατέψτε την μπίρα με το μέλι και την σάλτσα ντοματας και ρίξτε τα στη γάστρα.

3 – Πάρτε τα κάστανα κόψτε την εξωτερική φλούδα στα τρία και βράστετα σε νερό ή αγοράστε έτοιμα βρασμένα.

4 – Καθαρίστε τα κάστανα.

5 – Βάλτε το θυμάρι, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα, προσθεστε τα σοταρισμένα λαχανικά στην γάστρα και αλατοπιπερώστε. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το κρέας τα δαμάσκηνα και τα κάστανα.

6 – Σκεπάστε τη γάστρα και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C αντίσταση για 3 ώρες.

7 – Που και που ελέγχουμε και ανακατεύουμε το φαγητό.

8 – Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του.Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του και συνοδέψτε το με τα λαχανικά. Ταιριάζει πολύ και με αφράτο πουρέ πατάτας.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr/

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός