Πολύ γευστικές τσιπούρες που θα φαγωθούν και από όσους δεν τους αρέσουν τα ψάρια!
Τι χρειαζόμαστε:
· 6 τσιπούρες μέτριες
· 6 πατάτες σε ροδέλες
· 2 σφηνάκια ούζο
· 3 κ.σ. μουστάρδα
· 1 κρασοπότηρο λάδι
· 1 κρασοπότηρο νερό
· δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο, αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε ρίγανη
· αλατοπίπερο
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα πολλά νερά τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Στρώνουμε σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί τις ροδέλες πατάτας, απάνω τις τσιπούρες.
Χτυπάμε το λάδι, το ούζο και τη μουστάρδα, περιχύνουμε τα ψάρια.
Ρίχνουμε το νερό,αρκετό δενδρολίβανο ή ρίγανη, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′ στους 180 βαθμούς.
Μετά τη μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10′ να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής!
Πηγή: www.syntagespareas.gr