Φουσίλι με ντοματίνια και κολοκυθάκια

Με ζουμερά ντοματίνια και τραγανά κολοκυθάκια με άρωμα βουτύρου...

Συστατικά

· 500 gr φουσίλι
· 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
· 500 gr κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
· 500 gr ντοματίνια κομμένα στα δύο
· 1/2 κ. γλυκού αλάτι
· 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
· 2 κ. σούπας βούτυρο
· 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
· 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
· 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
· 1/3 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
· τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

· Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φουσίλι για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια με το αλατοπίπερο.
· Μετά από πέντε λεπτά πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
· Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
· Σούρωσε τα φουσίλι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
· Ξαναβάλε το τηγάνι στην φωτιά, πρόσθεσε τα φουσίλι και το βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
· Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: https://www.tlife.gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY