Υλικά (1 ταψακι)
3-4 πιπεριές Φλωρίνης ή και σε διάφορα χρώματα κομμένα σε κομματάκια
10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Λίγο βούτυρο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά και λίγο μπούκοβο
1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
Οδηγίες μαγειρέματος (45 λεπτά περίπου)
1 – Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το αλάτι και τα αφήνουμε να γυαλίσουν σε χαμηλή φωτιά.
2 – Ψήνουμε στο φούρνο για λίγο τις πιπεριές αφότου τις πλύνουμε πρώτα και τις ραντίσουμε με λίγο λάδι.
3 – Όταν γυαλίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε την ζάχαρη και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Μετά από δύο λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια λεκάνη.
4 – Ρίχνουμε μέσα το μπούκοβο, το πιπέρι, την πάπρικα και τις πιπεριές αφότου τις έχουμε ξεφλουδίσει μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο.
5 – Σ ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνουμε καλά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα που θα μας μείνουν.
6 – Ψήνουμε στους 230 βαθμούς στον αέρα ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr


