Γεμιστά κολοκυθάκια και πιπεριές στην κατσαρόλα

Τι χρειαζόμαστε: · 4 κολοκύθια μεγάλα · 4 πιπεριές · 350 γρμ. κιμά · 250 γρμ. ρύζι καρολίνα · 4 ντομάτες · 2 καρότα τριμμένα · μαϊντανό · άνηθο...
Γεμιστά κολοκυθάκια

Τι χρειαζόμαστε:
· 4 κολοκύθια μεγάλα
· 4 πιπεριές
· 350 γρμ. κιμά
· 250 γρμ. ρύζι καρολίνα
· 4 ντομάτες
· 2 καρότα τριμμένα
· μαϊντανό
· άνηθο
· δυόσμο
· αλάτι-πιπέρι
· λάδι
· 1 φλυτζάνι νερό

Πώς το κάνουμε:
1. Ξύνουμε ελαφρώς τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση και τα αδειάζουμε. Αδειάζουμε και τις πιπεριές από τα σπόρια τους. Αλατίζουμε το εσωτερικό τους.
2. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, δύο ντομάτες τριμμένες, τα δύο καρότα τριμμένα, αλάτι-πιπέρι και 4-5 κουταλ. σούπας λάδι, 1 φλυτζάνι νερό. Να είναι ένα ζουμερό μίγμα.
3. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τις υπόλοιπες δύο ντομάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι και 3-4 κουταλ. σούπας λάδι. Σε 45 λεπτά με 1 ώρα το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φαγητό μπορεί να γίνει και αυγολέμονο. Δεν θα βάλουμε όμως ντομάτες ούτε στη γέμιση, ούτε στην κατσαρόλα.

Πηγή: www.sintagespareas.gr

 

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY