Ιδέες για την Τσικνοπέμπτη!!

Για όσους ψήσουν στο σπίτι...
απόκριες

Μαριναρισμένο κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα.

Εύγευστα, ζουμερό κοτόπουλο στήθος φιλέτο, ψημένο στη σχάρα …σκέτη απόλαυση! Φέρνει ασιατικες γεύσεις, μοναδικες! Μπορειτε να το ψήσετε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι. Χρειάζεται να μείνει στη μαρινάδα από το προηγούμενο βράδυ, αλλά αξίζει να περιμένουμε για τέτοιο αποτέλεσμα!

Υλικά (4 μερίδες)
3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (750 γραμμάρια)
Υλικά μαρινάδας:
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1/4 φλυτζάνι soy sauce
1/4 φλυτζάνι teriyaki sauce
3-4 σταγόνες Worcestershire sauce
1-2 σκελιδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουτάλια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά Dijon mustard
1 κουταλιά φυλλαράκια δεντρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι

μαγειρική

Τα φιλέτα θα είναι καλό να έχουν το ίδιο πάχος, οπότε αν χρειάζεται το βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ή δε μεμβράνη και τα κτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος ή με ένα μπάτης.

Αναμιγνύετε τα υλικά της μαριναδας σε ενα μπολ. Κρατάτε ένα φλυτζάνι απο την μαρινάδα σε ξεχωριστό δοχείο (θα το χρειαστούμε στο ψήσιμο). Βάζουμε το υπόλοιπο σε ενα σακούλι που κλείνει (π.χ. ziplock) και προσθέτουμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλο. Το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βραδυ. Αν βιάζεστε αφήστε το τουλάχιστον 4 ώρες.

Την επόμενη μέρα βγάλτε το κοτόπουλο και πετάξτε την μαρινάδα. Το ψήνετε 10 λεπτά την κάθε πλευρά, αλείφετε κάθε λίγο με ενα πινέλο με τη μαρινάδα που κρατήσατε. Μπορείτε να το ψήσετε με τον ίδιο τρόπο σε σχάρα στα κάρβουνα ή σε τηγάνι σχάρα.

Αφήστε το 10 λεπτά μετά που θα ψηθεί να «ξεκουραστεί», και μετά κόψτε το σε λωρίδες για να το σερβίρετε!

μαγειρική

Κολοκυθάκια στην σχάρα- Εύκολα αλλά πολύ νόστιμα

Υλικά (4 μερίδες)
4 κολοκυθάκια
5 σκ σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
Λίγα φύλα βασιλικού
Λίγο λάδι

Αλείφουμε τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι και σε καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο τα ψήνουμε περίπου 3 λεπτά κάθε πλευρά. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και επάνω τους βάζουμε το κρεμμύδι και τον βασιλικό κομμένα σε μικρά κομμάτια και τέλος το σκόρδο λιωμένο με το ειδικό μηχάνημα.

μαγειρική

Ψητές Πιπεριές στην Σχάρα

Υλικά
15 πιπεριές κέρατο
1/2 μέτρια κούπα ελαιόλαδο
1/4 μέτρια κούπα λεμόνι η ξύδι
Αλάτι

Πλένουμε τις πιπεριές και της στεγνώνουμε καλά. Ανάβουμε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά.

Της ψήνουμε για περίπου 4 με 5 λεπτά, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 4 με 5 λεπτά.

Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με πετσέτα της κουζίνας για 10 λεπτά να ιδρώσουν για να τις ξεφλούδισουμε πιο εύκολα.

Τις ξεφλούδιζουμε καλά τις σκίζουμε λίγο και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Τις αλατίζουμέ. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού (η το ξύδι) και το ρίχνουμε στις πιπεριές.

Σερβίρουμε αμέσως η τις κρατάμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα και τις τρώμε με ψητά κρέατα, λουκάνικα, τυρί, ντομάτα η μπορούμε και να τις χρησιμοποιήσουμε σε σάντουιτς.

ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!

Πηγή: https://cookpad.com/

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY