Κολοκυθόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού.

Μια από τις πιο αγαπημένες γλυκιές πίτες, που τρώγεται ζεστή και κρύα. Δείτε τη συνταγή!...
Κολοκυθόπιτα

Υλικά

Για την κολοκυθόπιτα:

· 1 ½ κ. κολοκυθάκια, τριμμένα
· 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
· 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
· 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
· 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
· 4 αβγά
· 7 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· ½ φλ. ελαιόλαδο
· αλάτι, κατά βούληση
· πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
· 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
· νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

· 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Για την κολοκυθόπιτα:

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι για 30-40 λεπτά, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Μόλις στραγγίσουν τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλεύρι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα με τα κολοκυθάκια και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά, μέχρι η κολοκυθόπιτα να ροδίσει.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, ανακτεύουμε με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Αφαιρούμε την κολοκυθόπιτα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε συνοδεία σάλτσας γιαουρτιού.

Πηγή: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY