Κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη Πάρου

Εύκολη, αλμυρή και ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα από την Πάρο, χωρίς φύλλο. ...
Κολοκυθόπιτα

Προετοιμασία: 0:30′
Μαγείρεμα: 0:30′
Μερίδες: 8-10

Υλικά Συνταγής

· 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
· 1/2 φλ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
· από 1/2 ματσάκι άνηθο-μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
· 1/2 κιλό μανούρα χλωρή ή φέτα σε χοντρά τρίμματα
· 250 γραµ. ξινομυζήθρα ή φρέσκια μυζήθρα
· 3 αυγά χτυπημένα
· 1 φλ. φρυγανιά (ή παξιμάδι Πάρου τριμμένο)

Εκτέλεση

Για την αλμυρή ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα Πάρου, βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα βότανα και τα τυριά. Ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.

Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε την φρυγανιά και κρατάμε 2 κ.σ για την επιφάνεια. Αδειάζουμε την κολοκυθόπιτα, ισιώσουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για περίπου 30΄ να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://www.argiro.gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY