Φέτα και ελιές συνδυάζονται υπέροχα μα το κριθαράκι και γαρίδες.
Υλικά (4 μερίδες)
Γαρίδες
16-20 γαρίδες (περίπου 750 γραμ.)
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπούκοβο
1/2 κ.γλ. αλάτι
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
Κριθαράκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
1 1/2 κούπα κριθαράκι
3 1/2 κούπες ζωμό κότας
1 λεμόνι το ξύσμα του και χυμό
1/2 κούπα ελιές (περίπου 12) χωρίς κουκούτσι
1 κούπα (περίπου 150 γραμ.) φέτα σε κομματάκια
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος (40 λεπτά)
1 – Πρώτα αφού καθαρίσετε και αφαιρέσετε το αντεράκι από τις γαρίδες (ή το ζητάτε από τον ιχθυοπώλη σας), τις βαζετα σε βαθύ δοχείο ή πιάτο και περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μαγειρική σόδα, μπούκοβο και αλάτι. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη. Τα αφήνετε τουλάχιστον 10 λεπτά να μαριναριστεί.
2 – Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. (υπόλοιπο) ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι (εγώ για ευκολία χρησιμοποίησα wok), σοτάρετε τις γαρίδες για 2 λεπτά κάθε πλευρά, σχεδόν να ψηθούν. Τις βγάζετε σε πιάτο και τις διατηρείτε ζεστές.
3 – Στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (4 κ.σ.), και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό.
4 – Σκεπάζετε με καπάκι και σιγοψήνετε για 12-14 λεπτά.
5 – Προσθέτετε πίσω στο κριθαράκι τις γαρίδες, ξύσμα και χυμό λεμονιού και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε.
6 – Τελευταία βάζετε τη φέτα και μαϊντανό. Ανακατεύετε ελαφρώς.
7 – Σερβίρετε! Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr