Κριθαρότο με γαρίδες, ούζο, καλαμάρια

Νοστιμότατο!!...
KALAMARI

Υλικά (3 μερίδες)

7 γαρίδες με κέλυφος
2 μεγάλα καλαμάρια, σε ροδέλες
2/3 πακέτου κριθαράκι ολικής
1 (μέτριο προς μεγάλο) κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
1 πράσινη + 1 κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
2 σκελίδες σκόρδο, σε κομματάκια
7-8 κτ σ λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος (40′)

1 – Σοτάρουμε τα καλαμάρια (σε κομμάτια) + τις γαρίδες (για 5′-6′) + σκόρδο + αλάτι, πιπέρι. Λίγο μετά σβήνουμε με ούζο.

2 – Κατόπιν προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσουν τα καλαμάρια, ενώ αφαιρούμε τις γαρίδες.

3 – Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε σε 3-4 κτ σ λάδι το κρεμμύδι σε κυβάκια + τις πιπεριές ροδέλες. Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε και το κριθαράκι, και το σοτάρουμε κι αυτό για 3′-4′.

4 – Κατόπιν προσθέτουμε το ζουμί των θαλασσινών + τα καλαμάρια + το ανάλογο ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι, ως να μαλακώσει.

5 – Όταν έχει μαλακώσει προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες, βράζουμε άλλα 5′-10′ κι είναι έτοιμο και…..νοστιμότατο!!!!

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός