Ποιος ήταν ο Zombie Boy που αυτοκτόνησε στα 33 του χρόνια

"Don' t judge a book by it's cover"...
Zombie Boy

Συγκλονισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του Zombie Boy. 

Ο 33χρονος Καναδός Rick Genest, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, φαίνεται πως έδωσε τέλος στη ζωή του, με τις αρχές να τον βρίσκουν νεκρό στην οικία του το Μόντρεαλ.

Έγινε γνωστός στον χώρο του θεάματος, κερδίζοντας το στοίχημα της διαφορετικότητας και της αυθεντικότητας

Η προσωπικότητά του ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερη και το ρητό που φαίνεται ότι τον πρέσβευε ήταν:

«Μην κρίνεις κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση» ή όπως ο ίδιος το έλεγε “Don’ t judge a book by it’s cover”.

Μπορεί το σώμα και το πρόσωπό του, να ήταν καλυμμένο με εκατοντάδες τατουάζ, αλλά ο ίδιος κατάφερε να γίνει ο καμβάς που έστελνε το μήνυμα αυτό προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν το έκανα γιατί ήθελα να είμαι διαφορετικός, το έκανα γιατί ήθελα να είμαι ο εαατός μου
“Zombie Boy”

Ο Rick Genest  θέλησε απλά να δείξει πως υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, οι γεμάτοι ανησυχίες για πράγματα και παραστάσεις που μάλλον δεν ανήκουν στο trend της εποχής.

Πάνω από όλα όμως, ο Zombie Boy ένιωσε την ανάγκη να πάρει τον δρόμο που πήρε, έπειτα από ένα γερό σοκ, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Την είδηση πως είχε όγκο στον εγκέφαλο. 

zombie

Το φρικιό … που έγινε σύμβολο!

Μεγάλωσε στην καναδική πόλη του Μόντεαλ και από πολύ νωρίς θέλησε να εξερευνήσει τον underground κόσμο της Punk, των τατουάζ και του piercing.

Μπορεί στην βιογραφία που έχει αναρτήσει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του να μην αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα υγείας του σε ηλικία 15 ετών, αλλά φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Στα 16 του είχε ήδη στο σώμα του το πρώτο δείγμα δερματοστιξίας μια πειρατική νεκροκεφαλή. Ως τα 19 του είχε καλύψει το 90% ! του σώματός του με τατουάζ, σχεδιάζοντας με τον επιστήθιο φίλο του και tatto artist, Frank Lewis, ένα έργο τέχνης με θέμα την αποσύνθεση του σώματος.

Ο Rick μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα τατουάζ με έντομα (178), αλλά και τα πιο πολλά που αναπαριστούν οστά (138) σε ένα ανθρώπινο σώμα, ενώ δεν σταμάτησε ως τον θάνατό του να προσθέτει χρώμα στο κορμί του.

Σε ηλικία 23 ετών άρχισε να λαμβάνει μέρος σε freak show, συμμετέχοντας σε εμφανίσεις τσίρκων στον Καναδά και μαθαίνοντας έτσι να παρουσιάζει θεάματα που περιελάμβαναν παιχνίδι με την φωτιά και φακιρικά show (κρεβάτι με καρφιά και άλλες τεχνικές).

Σύντομα αποφάσισε να στήσει την δική του ομάδα «φρικιών» με την οποία έκαναν περιοδείες ανά τον Καναδά. Το show περιελάμβανε δράση, ριψοκίνδυνα acts, αλλά και κωμικά στοιχεία παρουσιασμένα συνοδευόμενα από διαφορετικά μουσικά είδη.

Το 2011, ο προσωπικός στιλίστας της pop diva, Lady Gaga, Nicola Formichetti, τον ξετρυπώνει από μια φωτογραφία του στο διαδίκτυο.

zombie

Εντυπωσιασμένος από το παρουσιαστικό του, ο στιλίστας επικοινωνεί μαζί του μέσω Facebook και του προτείνει να συνεργαστούν.

Έτσι ο Formichetti ταξιδεύει στο Μόντρεαλ, προκειμένου να συμπεριλάβει τον Zombie Boy στη φωτογράφηση και το βίντεο της νέας collection του οίκου Thierry Mugler για το φθινόπωρο του 2011.

Ο Formichetti επιστρέφει στο Παρίσι, με τον Zombie Boy να συμμετέχει στο fashion show του οίκου στην γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Genest στο εξωτερικό και η απαρχή μιας διεθνούς αναγνώρισης.

Ο στιλίστας της Lady Gaga τον προτείνει για ένα Cameo στο νέο βίντεοκλιπ της για το single “Born This Way” και ο Genest γρήγορα γίνεται γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ίδιος είχε πει για τη Lady Gaga

«Η Gaga είναι πολύ προσιτή και έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, σε συνδυασμό με μια ακλόνητη επαγγελματική ηθική. Ήταν εύκολο να συνεργαστώ μαζί της και εκείνη γνωρίζει πώς να κάνει τους πάντες να αισθάνονται άνετα. Είναι μια ικανή, ευφυής και αφοσιωμένη Performer». 

Don’ t judge a book by it’s cover”.

Η συνεργασία του με τον Formichetti απογείωσε την καριέρα του και τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στο εξώφυλλο δεκάδων περιοδικών, συνεργάστηκε με οίκους μόδας και πόζαρε για τον φωτογραφικό φακό διακεκριμένων φωτογράφων, μεταξύ αυτών και του προβοκάτορα Terry Richardson.

Είχε τέτοια απήχηση, που του προτάθηκε από εταιρία παιχνιδιών να κατασκευαστούν κούκλες, ομοιώματά του.

Οι κούκλες αυτές που προορίζονταν για το Comic-Con στο San Diego το 2012 έγιναν ανάρπαστες και ξεπούλησαν σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα η εταιρία να φτιάξει περισσότερα κομμάτια που συνέχισε να διαθέτει διαδικτυακά.

Τον Οκτώβρη του 2012, ο Zombie Boy έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της L’Oreal για μια σειρά προϊόντων Make Up για το πρόσωπο και το σώμα.

zombie

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ομορφιάς στον κόσμο πλάσαρε ένα ακριβό σποτ στο οποίο, το μοντέλο από τον Καναδά εμφανιζόταν μπροστά στο φακό χωρίς ίχνος τατουάζ.

Η εμφάνισή του χωρίς τα έργα τέχνης στο δέρμα του, έδειχνε έναν όμορφο νέο άνδρα, αλλά και την πολύωρη και επίπονη προσπάθεια των μακιγιέρ και του ίδιου να καλύψουν όλο το σώμα με μακιγιάζ.

Το σποτ έκλεινε με μια παρότρυνση. «Δες πέρα από το εξώφυλλο» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση «Δες πέρα από την εμφάνιση».

Ο Zombie Boy στο Σινεμά

Ο Zombie Boy εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες, με πιο γνωστή ίσως, την συμμετοχή του στο “47 Ronin” με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves, ενώ έκανε guest εμφανίσεις σε διάφορα τηλεοπτικά shows ανά τον κόσμο – μεταξύ αυτών το Next Top Model στην Αυστρία, αλλά και την Γερμανία όπου χρέη παρουσιαστή είχε αναλάβει η Heidi Klum. Περπάτησε στο Runway μεγάλων οίκων μόδας στο Παρίσι, το Μιλάνο, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Νέα Υόρκη και αλλού και συμμετείχε στην προώθηση της ταινίας “Superheros” στο Φεστιβάλ Καννών.

Μουσείο Φυσικής, Λονδίνο 

Τον περασμένο Μάρτιο, το Μουσείο Φυσικής του Λονδίνου παρήγγειλε ένα άγαλμα γιγαντιαίων διαστάσεων, το οποίο θα αναπαριστούσε τον Zombie Boy. Ένα γλυπτό που φέρει τον τίτλο “Self-Conscious Gene”, τα αποκαλυπτήρια του οποίου αναμένονται το φθινόπωρο του 2019. «Έπειτα από μια περίοδο ασθενείας, ο Rick Genest άρχισε να ζωγραφίζει το μέσα του επάνω στο δέρμα του» σχολίαζε ο καλλιτέχνης Marc Quinn που έχει αναλάβει το 24 εκατ. λιρών έργο. 

Το μήνυμα του Zombie Boy στον κόσμο

Κάθε του δραστηριότητα έμοιαζε μελετημένη. Ο Καναδός ήθελε να στείλει το μήνυμα του στον κόσμο. Να δηλώσει πως όποια κι αν είναι η εξωτερική εμφάνιση, σημασία έχει τι υπάρχει στο εσωτερικό του καθενός. Κι αν το παραπάνω ακούγεται ίσως κλισέ, ο ίδιος, με την ζωή του και τον τρόπο που έζησε το κατέρριψε, το έβγαλε από την κατηγορία του στερεότυπου. Γιατί πολύ απλά, ήταν ο ίδιος που έφτιαξε την εικόνα του, όπως την ήθελε εκείνος, αλλά όχι όπως την έχει συνηθίσει ο πολύς κόσμος.

Η τελευταία ανάρτησή του στο facebook, λίγες μόνο ώρες πριν τον θάνατό του, ήταν ένα ποίημα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος, ως Zombie Boy και έφερε τον τίτλο “Το πηγάδι”, ενώ από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του, τίποτα δεν προμήνυε την δυσάρεστη εξέλιξη.

Η Lady Gaga ήταν η πρώτη που έσπευσε να εκφράσει τη βαθιά θλίψη της για την αυτοκτονία του “Zombie Boy”.

«Είμαι συντετριμμένη από την αυτοκτονία του φίλου μου Rick Genest, Zombie Boy. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά για να αλλάξουμε τη νοοτροπία όσον αφορά τις ψυχικές νόσους και να σβήσουμε το στίγμα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτές. Αν υποφέρετε κι εσείς καλέστε έναν φίλο ή την οικογένειά σας σήμερα. Πρέπει να έχουμε ο ένας τον άλλον», έγραψε στο twitter η Lady Gaga.

Categories
Μουσικα Νεα
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός

RELATED BY