Τυροπιτάκια αφράτα με γιαούρτι 

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή...
COOKPAD

Αυτά τα τυροπιτάκια γίνονται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι και δεν χρειάζονται καθόλου φύλλο. Η ζύμη τους είναι μαλακή και αφράτη, ενώ το αποτέλεσμα θυμίζει παραδοσιακό σπιτικό σνακ. Μετράμε τα υλικά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Είναι ιδανικά για πρωινό, για κολατσιό στο σχολείο ή για μπουφέ.

Υλικά (20 μερίδες)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι ηλιέλαιο
1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη λιωμένη
3 κεσεδάκια αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
2 κεσεδάκια τυρί της επιλογής σας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος (30 λεπτά)

1 – Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε.

2 – Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλάτι, τον δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.

3 – Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4 – Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

5 – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα

Συμβουλές

Σερβίρονται ζεστά, αλλά είναι εξίσου νόστιμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζουν υπέροχα με γιαούρτι, ντομάτα ή ένα ελαφρύ ντιπ.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη

RELATED BY