Αυτά τα τυροπιτάκια γίνονται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι και δεν χρειάζονται καθόλου φύλλο. Η ζύμη τους είναι μαλακή και αφράτη, ενώ το αποτέλεσμα θυμίζει παραδοσιακό σπιτικό σνακ. Μετράμε τα υλικά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Είναι ιδανικά για πρωινό, για κολατσιό στο σχολείο ή για μπουφέ.
Υλικά (20 μερίδες)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι ηλιέλαιο
1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη λιωμένη
3 κεσεδάκια αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
2 κεσεδάκια τυρί της επιλογής σας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος (30 λεπτά)
1 – Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε.
2 – Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλάτι, τον δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
3 – Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
4 – Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
5 – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα
Συμβουλές
Σερβίρονται ζεστά, αλλά είναι εξίσου νόστιμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζουν υπέροχα με γιαούρτι, ντομάτα ή ένα ελαφρύ ντιπ.
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr


