Τρίτη : Μπιφτεκάκια χοιρινά για burger (και όχι μόνο)

Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό κιμά χοιρινό από μπούτι 1 κούπα (του καφέ) φρυγανιά 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο μαϊντανό (όσο θέλετε) 1 αυγό 1 ποτήρι του κρασιού γάλα 1 ποτήρι...

mpiftekiaΤι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό κιμά χοιρινό από μπούτι

1 κούπα (του καφέ) φρυγανιά

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

μαϊντανό (όσο θέλετε)
1 αυγό
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη (2 τσιμπιές)

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τον κιμά στο μπωλ μας.
Ρίχνουμε το αλάτι (υπολογίζω περίπου 1μιση κουταλιά της σούπας) και την φρυγανιά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι με τον μαιντανό στο μούλτι,να γίνει πολτός και το ρίχνουμε και αυτό στο μπωλ.
Ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, το λάδι,το πιπέρι και τη ρίγανη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας.
Αφού έχουν ενωθεί καλά όλα τα υλικά μας, τον βάζουμε (σκεπασμένο) στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν βγάζουμε και πλάθουμε τον κιμά σε μεγαλούτσικα μπιφτέκια και τα πατικώνουμε ελαφρώς έτσι ώστε αν τα έχουμε για burger να ψηθούν καλά και μέσα και έξω, διαφορετικά αν τα έχουμε για φούρνο τα πλάθουμε κανονικά (παχουλούτσικα).

 

Πηγή : www.sintagespareas.gr

Categories
All

RELATED BY