Γεμιστά…κρεμμύδια!!

Πεντανόστιμα...
COOKPAD

Υλικά (6 μερίδες)

250 γρ κιμάς ανάμεικτος
2 κούπες ρύζι για πιλάφι
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 κ.σ πελτέ
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο δυόσμο
5 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες μαγειρέματος (1 ώρα και 30 λεπτά)

1 – Καθαρίζω τα 5 μεγάλα κρεμμύδια και τα χαράζω από πάνω προς τα κάτω χωρίς να τα κόψω μέχρι τέλος.

2 – Τα βράζω περίπου 20 λεπτά και τα ρίχνω σε κρύο νερό όπου και τα αφήνω 10 λεπτά. Κρατάω το νερό που τα ζεμάτισα.

3 – Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι, προσθέτω όλα τα υλικά ένα ένα αρχίζοντας από το κρεμμύδι.

4 – Παίρνω ένα κρεμμύδι και το ξεχωρίζω. Γεμίζω με τη γέμιση τυλίγω και τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο σφιχτά. Περιχύνω με τη σάλτσα και το νερό που έβρασα τα κρεμμύδια και ψήνω σε γάστρα με καπάκι ή σε ταψάκι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο περίπου 1 ώρα, στους 200° πάνω κάτω. Εμένα μου περίσσεψε γέμιση και γέμισα και πιπεριές Φλωρίνης.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr/

Categories
Μαγειρικη

RELATED BY