Υλικά (1 ώρα – 4-6 μερίδες)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
1-2 σελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 πιπεριές (ότι έχετε) κυβάκια
4 μελιτζάνες
400 γρ. ντομάτα φρέσκα ή κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
2-3 κονσέρβες τόνο
Αλάτι λίγο (λόγω του κύβου)
Πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1 – Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Βήμα 2 – Στο τέλος προσθέτουμε και τον τόνο και βράζουμε για λίγο ακόμη περίπου 3-4 λεπτά.
Βήμα 3 – Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει τις μελιτζάνες στη μέση. Τις χαράσσουμε μπακλαβαδωτά με ένα μαχαίρι από την μεριά της σάρκας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βήμα 4 – Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την μεριά της σάρκας προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Βήμα 5 – Όταν είναι έτοιμες τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και από πάνω τις γεμίζουμε με την σάλτσα τόνου.
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr


