Τι χρειαζόμαστε:
· 3 περίπου πακέτα κράκερ παπαδοπούλου
για την κρεμα:
· 1 γαλα εβαπορέ
· 1 κουτι του εβαπορέ γεματο με νερο
· 4 φακελακια ανθος αραβοσίτου βανίλια
· 250 γρ. μαργαρίνη
· 1/2 κιλού ζαχαρη
· 3 αυγα
· 1 φακελακι γκαρνι κρεμα + 1 ποτηρι κρυο γαλα για την επικάλυψη.
· λιγο αχνη και λίγο κανελα
Πώς το κάνουμε:
1. Στρώνουμε σε ενα ταψι/πυρεξ/μπωλ μία στρώση κράκερ. Προσέχουμε να είναι με τη σειρά,ομοιόμορφα.
2. Βάζουμε όλα τα υλικα που είναι για την κρέμα σε μια κατσαρολα σε σιγανη φωτια ανακατευόντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Αφού αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε απο τη φωτια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε και τα 3 αυγά ανακατεύοντας.
3. Περιχύνουμε με την κρέμα αυτή τα μπισκότα. Στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
4. Αφού κρυώσει λίγο, χτυπάμε το ένα ποτηρι γαλα με το γκαρνι και αφου γίνει σαντιγύ τα στρώνουμε από πάνω.
5. Το βάζουμε ψυγείο και πρίν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γάλα που θα χτυπήσετε με το γκαρνι να είναι κρύο, αν είναι δυνατόν για να σταθεί καλύτερα η σαντιγυ. Καλή επιτυχία!