Μοσχαρίσια μπιφτέκια σε σάλτσα

Με ψητές πιπεριές & ψητές ντομάτες!!...
COOKPAD

Υλικά (1 ώρα 30 λεπτά, 4-6 μερίδες)

Για τα μπιφτέκια:
600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πατάτα στον τρίφτη
Πάπρικα γλυκιά
Κουρκουμά
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Για την σάλτσα:
6 ντομάτες ώριμες
5 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά καυτερή
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ ντοματοπελτέ
Ξύδι βαλσάμικο κρέμα
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

1 – Ετοιμάζομαι πρώτα τα μπιφτέκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε λίγα λεπτά πολύ καλά. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε απάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.

2 – Τα ψιλοκόβουμε όλα πολύ καλά με ένα μαχαίρι. Σε μία κατσαρόλα που έχουμε ρίξει ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και το αφήνουμε να βγάλει το άρωμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.

3 – Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι πάπρικα και την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 600 ml νερό και βράζουμε με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 30 με 35 λεπτά. Μέχρι να γίνει η σάλτσα ετοιμάζομαι τα μπιφτέκια. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

4 – Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βάζουμε κατευθείαν στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά να δέσουν με τη σάλτσα. Εγώ το συνόδεψα με κουσκούς αλλά μπορείς και με ρύζι και με μακαρόνια και με πατάτες τηγανητές ό,τι θέλει ο καθένας. Καλή απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός