Μπακαλιάρος στο φούρνο – Ασιατική παραλλαγή

Κάτι το διαφορετικό...
FOOD

Είχα 6 κομμάτια κατεψυγμένο μπακαλιάρο και ήθελα να τον φουρνίσω, αλλά να χρησιμοποιήσω και κάτι λαχανικά που μου περίσσεψαν, οπότε έκανα αυτή την παραλλαγή. Δεν χρειάζεται αλάτι καθόλου γιατί στο τέλος πρόσθεσα σάλτσα στρειδιού (oyster sauce) που είναι πολύ αλμυρή. Τα 20 λεπτά ήταν για την προετοιμασία των υλικών, γιατί άφησα τον μπακαλιάρο σε νερό για λίγο να είμαι σίγουρη ότι έχει αφαλατωθεί εντελώς.

Υλικά (2-4 μερίδες)

6 κομμάτια κατεψυγμένο μπακαλιάρο χωρίς δέρμα (περίπου 1 κιλό)
1 ματσάκι ρόκα από τη λαϊκή
1 μεγάλο κομμάτι πιπερόριζα σε λεπτές φέτες
Λίγα πράσινα κρεμμυδάκια κατά προτίμηση
250 γρ φύτρες φασολιού (bean sprouts)
250 γρ μικρά καλαμποκάκια
2 κουταλιές σούπας αποξηραμένα τηγανητά κρεμμύδια (έρχονται έτοιμα σε νιφάδες ξερές)
Λίγο ηλιέλαιο
Σάλτσα στρειδιού κατά προτίμηση – προσοχή είναι πολύ αλμυρή

Οδηγίες μαγειρέματος (1 ώρα 20 λεπτά)

1 – Έβαλα τον μπακαλιάρο στον φούρνο με το ηλιέλαιο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν ο φούρνος ζεσταθεί από πριν τότε χρειάζεται λιγότερο. Όταν βγήκε είχε βγάλει και τα νερά του, που είχαν εξατμιστεί τα πιο πολλά. Το ψάρι ήταν σχεδόν λιωμένο.

2 – Το έβγαλα από το ταψί αλλά κράτησα τα υγρά. Έκανα όλα τα λαχανικά στρώσεις και πρόσθεσα και το ψάρι σε κομμάτια αφού ήταν έτοιμο.

3 – Τα ξερά κρεμμύδια τα πρόσθεσα τελευταία γιατί ήθελα να απορροφήσουν τα υγρά όπως εξατμίζονται στο μαγείρεμα.

4 – Τα έβαλα όλα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά στους 210 βαθμούς.

5 – Όταν βγήκαν πρόσθεσα την σάλτσα στειδιού και επανέφερα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

6 – Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό αν και νομίζω ότι στο τηγάνι (stir fry) θα είναι πιο γρήγορο. Αν μαγειρευτεί στο τηγάνι προσθέτω και αυγό να το κάνω ομελέτα.

7 – Το σερβίρω με ρύζι ή πουρέ ή και σαν γέμιση μέσα σε τορτίγιες ή αραβικές πίτες.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη

RELATED BY