Υλικά (4-5 άτομα)
3-4 στήθη κοτόπουλο
3-4 πιπεριές
2-3 ξερά κρεμμύδια
1 κονσέρβα ανανά
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι
Για το Μαρινάρισμα
φρέσκο κρεμμύδι κομμένο
ασπράδι από ένα αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Για την Γλυκόξινη Σάλτσα
1 κούπα νερό
3/4 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα μηλόξυδο
1/4 κούπα κέτσαπ
1/2 κουταλάκι σόγια σος
1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά για το μαρινάρισμα (Φρέσκο Κρεμμύδι, Ασπράδι από ένα αυγό, 1 κουταλάκι σόγια σος, πιπέρι και λίγη ζάχαρη), ανακατεύουμε καλά να πάει το ασπράδι παντού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Στην συνέχεια βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα πολυμπάγκ ή μια καθαρή πλαστική σακούλα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι(ή όσο χρειαστεί για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια), κλείνουμε την σακούλα και την κουνάμε καλά μέχρι να πάει το αλεύρι παντού.
- Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα κοτόπουλα μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρούστα που μοιάζει με λουκουμά!
- Σε ένα βαθύ καθαρό σκεύος (κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά (πιπεριές και κρεμμύδια) μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα υλικά για την γλυκόξινη σος καθώς και 1 κονσέρβα με ανανά μαζί με το ζουμί της(τα κομμάτια ανανά τα κόβουμε με το χέρι πριν τα βάλουμε).
- Μετά από λίγο προσθέτουμε και τα κοτόπουλα για να βράζουν μαζί και να ρουφήξουν την σάλτσα (περίπου 10 λεπτά).
- Το πιο σημαντικό βήμα για βελούδινη υφήσε ένα φλιτζανάκι βάζουμε 1-2 κουταλάκια αλεύρι, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, το διαλύουμε καλά και συμπληρώνουμε με κρύο νερό μέχρι να γεμίσει το φλιτζανάκι. ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά!
- Σερβίρετε και απολαύστε το με…ξυλάκια!!
ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr
Categories
Μαγειρικη