Ρατατούι με μπιφτεκάκια

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!...
COOKPAD

Υλικά
2 Μελιτζάνες
2 Κολοκυθάκια
2 Ντομάτες
2 Πατάτες
1 Πιπεριά κίτρινη
1 Πιπεριά πράσινη
1 Πιπεριά κόκκινη
1 Κρεμμύδι

Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Αβγό
1 χούφτα Φρυγανιά τριμμένη
1 ΚΣ Ελαιόλαδο
1 ΚΣ Ξύδι
Δυόσμο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι Πιπέρι
Σάλτσα:
500 γρ. Ντομάτες γινωμένες και τριμμένες
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα Σκόρδο
Θυμάρι
Ρίγανη
Δυόσμο
Βασιλικός
2 φύλλα Δάφνης
Αλάτι πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

1 – Ζυμώνουμε πρώτα τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
2 – Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά μας.
3 – Πλάθουμε μπιφτεκάκια και στήνουμε στο λαδωμένο ταψί μας εναλλάξ μελιτζάνα μπιφτέκι ντομάτα κρεμμύδι πιπεριά κολοκύθι πατάτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε το ταψί μας
4 – Ανακάτεψα την τριμμένη ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα και την πρόσθεσα στα λαχανικά από πάνω.
5 – Σκέπασα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και έψησα στους 200 °C βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, ξεσκέπασα και έψησα ακόμα 15 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη

RELATED BY