Vegan – αντί – μουσακάς!!

Πολύ νόστιμος!!...
FOOD

Μουσακάς…πολύ ψήσιμο και πολύ «βαρύ» φαγητό. Αρέσει πολύ όμως στην υπόλοιπη οικογένεια και έτσι μια μέρα που έφτιαχνα λαχανικά στον φούρνο είπα να τα κάνω αλλιώς. Στην γεύση είναι μουσακάς . Όμως δεν έχεις ούτε τυρί ούτε ζωικά ούτε ξεχωριστό ψήσιμο για κάθε λαχανικό.Όσο για την μπεσαμέλ, πραγματικά καλύτερη και από κανονική.

Υλικά (8 μεγάλες μερίδες)
6 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε κύβους
500 γρ μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
370 γρ ντοματοχυμός
3 κγ πάπρικα καπνιστή
2 κγ σιρόπι αγαύης
1 1/2 κγ σκόρδο σκόνη
1/2 κγ κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κγ κύμινο
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος (60 λεπτά)

1 – Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ψήνω τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια αφού τα έχω λαδώσει ελαφρώς και έχω προσθέσει 1 κγ πάπρικα καπνιστή,1 κγ σκόρδο σκόνη, 1 κγ σιρόπι αγαύης, αλάτι, πιπέρι.

2 – Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια και τα καρότα και έπειτα προσθέτω τα μανιτάρια, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα Κεϋλάνης, αλάτι, πιπέρι. Σβήνω με κρασί. Προσθέτω τον ντοματοχυμό και 1 κγ σιρόπι αγαύης. Μαγειρεύω ως που το μείγμα να μην έχει υγρά.

3 – Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνω 1 κς ελαιόλαδο, το γάλα σόγιας κρύο με 1/2 κγ μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί αρχίζω να μαγειρεύω και προσθέτω το vegan τυρί. Συνεχίζω να ανακατεύω ως που να πήξει.

4 – Στο ταψί σκεπάζω τα λαχανικά με τον “κιμά” των μανιταριών και καλύπτω με την μπεσαμέλ. Ψήνω για περίπου 40 λεπτά στους 180. Κόβω μετά από μισή ώρα που το βγάζω από τον φούρνο.

ΠΗΓΗ: https://cookpad.com/gr

Categories
Μαγειρικη
Χρυσός Χορηγός
Χρυσός Χορηγός