Τι χρειαζόμαστε:
• 1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια
Σάλτσα
• 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πράσινα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• 2 τομάτες σε κύβους
• 2 κουταλιές σούπας πελτές
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
• λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
• πιπεριές χρωμματιστές ή και πράσινη σε κομματάκια, κατά βούληση
Πώς το κάνουμε:
1. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν.
2. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές, πελτέ να κάψουν, να γίνει το λαδάκι κόκκινο.
3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε να “δέσει”.
4. Λίγο πριν βράσουν τα φασόλια και μαλακώσουν, αλατίζουμε κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη.
5. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από νερό.
6. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τη σάλτσα.
7. Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε όλα μαζί 10 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε με τυράκι και σαλατούλα.
Πηγή : www.sintagespareas.gr