Υλικά (3 μερίδες)
5-6 baby potatoes
5-6 μανιτάρια λευκά
1 αυγό
170 gr. (1 κουτάκι) εβαπορέ
2 κ.σ. γιαούρτι
180 gr. μπέικον ψιλοκομμένο
1,1/2 κ.σ. βούτυρο
150 gr. φέτα
1 κούπα κίτρινα τυριά
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά, βράζουμε 6 λεπτά τις πατατούλες, τις στραγγίζουμε και πριν κρυώσουν τελείως τις ξεφλουδίζουμε. Ξεφλουδίζουμε επίσης τα λευκά μανιταράκια, τα κόβουμε όλα σε μεγάλα καρέ και τα αραδιάζουμε μέσα σε πυρέξ το οποίο το έχουμε βουτυρώσει.
Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω τη φέτα, και το μπέικον το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει και το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι.
Προσθέτουμε Το βούτυρο σε κομματάκια από πάνω και τα 2/3 από τα κίτρινα τριμμένα τυριά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη γιαούρτι το αυγό και το γάλα και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το ρίχνουμε πάνω από τα υλικά που έχουμε στο πυρέξ. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί από πάνω το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε, αέρα στους 180 βαθμούς. Ο φούρνος δεν χρειάζεται να είναι προθερμασμένος, στο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το σουφλέ να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Δεν είναι σαν τα συνηθισμένα σουφλέ που βάζουμε μέσα αυγά και χωρισμένα ασπράδια και φουσκώνουν και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να τα φάμε να μην ξεφουσκώσουν είναι όμως ένα πολύ εύγευστο φαγητό που γίνεται στη στιγμή και το ευχαριστιόμαστε.
Πηγή: https://cookpad.com/gr/